Selecteer een pagina

SummerSchool

How to Happy your System

THE PURPOSE OF OUR LIVES IS TO BE HAPPY

-Dalai Lama-

‘De maakbaarheid van het geluk’, ‘De moed van Imperfectie’ en ‘Je kunt je leven helen’; een greep uit wat titels in een boekenkast vol persoonlijke ontwikkeling. Boeken die in kleine stappen het grootste geluk beloven.

EN NU?

… that’s where we come in!

Knowledge is a rumour until it’s in the body.

In deze drie dagen maak je kennis met de invloed van jouw fysieke systeem op je gevoel van geluk en vice versa.

How to Happy your System… een tipje van de sluier:

Jij en ik zijn levende systemen in een groter geheel. Jouw fysieke systeem is niet te scheiden van het systeem waarin je bent opgegroeid en nu leeft en werkt. Er is een voortdurende wisselwerking. Inzicht in de systemen waarin jij je beweegt en dit combineren met de werking van jouw eigen fysieke systeem vormt de grondslag voor tevredenheid, welzijn en gezondheid in jouw dagelijks leven. Oftewel: geluk.

Deze SummerSchool is een lichtvoetige proeverij die de diepgang niet schuwt.

We nemen je deze drie dagen mee op reis in de wereld van systeemopstellingen en de werking van jouw autonome zenuwstelsel. Je doet nieuwe kennis, ervaringen en inzichten op. Ook is er tijd voor stilte, reflectie en genieten van de mooie natuur. Muziek, mooie verhalen en lekker eten maken deze SummerSchool compleet. Je bent van harte welkom!

Early Bird Deelname Summerschool € 1.300,=
Deelname SummerSchool € 1.650,=

 

KNB-leden krijgen voor deelname 21 PE-punten.

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief (avond)programma, twee overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en tussendoortjes en exclusief 21% Btw.

De groep bestaat uit maximaal zeven deelnemers.

Lees meer over het programma

Waar gaan we mee werken?

Systeemopstellingen

Door middel van opstellingen leer je op een andere manier kijken naar jouw systeem. Wij zijn benieuwd welke intentie, vraag of verlangen je wilt opstellen. Daar starten we deze SummerSchool mee. Vervolgens stap je met deze vraag, verlangen of intentie het veld in: je gaat ergens staan, liggen of zitten waar op dat moment jouw aandacht naartoe getrokken wordt. De andere deelnemers fungeren als representanten in jouw opstelling.

Elke representant kan desgevraagd vertellen wat hij/zij ervaart; vertellen hoe het voelt op de betreffende plek en in relatie tot de andere representanten. Soms zal je willen bewegen, voelen dat je niet op de juiste plek staat. Alles wat zich ontvouwt tijdens een opstelling geeft informatie over wat er in jouw onbewuste aanwezig is. Je kunt zelf ook vragen stellen aan jouw representanten.

Opstellingen geven inzicht in onzichtbare, onbewuste en soms ook belemmerende patronen zodat je daarin -wanneer je dat wilt- veranderingen kunt aanbrengen. 

“Inzicht in de werking van je autonome zenuwstelsel is key voor het hebben van gezonde en vervullende relaties.”

Het autonome zenuwstelsel

Je zenuwstelsel is de fysieke bron van kracht, vreugde en verbinding. Leer werken met wat Dominique BodyMind Intelligence heeft genoemd: de kracht van een gezond zenuwstelsel als basis voor een autonoom, creatief en ontspannen leven.

​Je gevoelens, gedachten en impulsen hebben een sterke fysieke component. Door inzicht te krijgen in de neurobiologische verbinding tussen je lichaam en je brein, leer je van moment tot moment je eigen staat van welbevinden en verbinding te verzorgen. Autonomie in de praktijk.

Wanneer je autonome zenuwstelsel zich in zijn natuurlijk dynamisch evenwicht bevindt, zit jij in je window of tolerance. ​Je bent kalm en gegrond, pakt uitdagingen effectief aan. Of laat deze zichzelf oplossen wanneer dat beter is. Je weet hoe je eenvoudig day-to-day spanning kan releasen. Je bent authentiek, betrokken, sociaal flexibel, speels en creatief. Je denkt helder, bent ontspannen alert en hebt een optimaal leervermogen. Innerlijk ervaar je vertrouwen, autonomie en tevreden welzijn. Je bent caretaker van je eigen emoties.

Ook je fysieke gezondheid is in je window of tolerance op zijn best: je immuunsysteem, natuurlijke slaapritme, weefsels en cellen krijgen wat ze nodig hebben.

We zijn te gast bij...

Uitgestrekte natuur, de geur van bos en heide, een bij die zoemend voorbij vliegt. Zie je het voor je?

Deze plek hebben we gevonden! We ontvangen je op de prachtige Buitenplaats De Hoorneboeg, aan de rand van het bos en de Hilversumse Heide. Een plek waar aandacht is voor schoonheid, comfort en natuurlijk… lekker eten!

We hebben comfortabele logies voor je geregeld op sfeervolle locaties verspreid over het landgoed. Het programma wordt gegeven tussen de bomen en aan de rand van de hei. In de Luwte is het voormalige kapelletje – jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – en een fijne, stille plek met veel privacy voor onze groep.

Hoe ziet een dag SummerSchool eruit?

Dag 1

 • aankomst tussen 9.30 en 10.00 uur;
 • om 10.00u starten we met de introductie;
 • Vervolgens neemt Madelon je mee in de wereld van de systeemopstellingen. Ze stelt samen met jou je vraag op en na deze opstelling heb je inzicht in de onderliggende dynamiek;
 • na een uitgebreide lunch neem je een creatieve opdracht mee de prachtige natuur in;
 • tijd om te relaxen en te reflecteren;
 • gezamenlijk genieten we van een heerlijke maaltijd met producten uit de moestuin van De Hoorneboeg;
 • avondprogramma met mooie verhalen, muziek en bespiegelingen rond het vuur.

Dag 2

 • voor het ontbijt heb je de tijd om op jouw manier de dag te starten: mediteren, een wandeling door de natuur of rustig wakker worden met het geluid van de vogels;
 • tussen 8.30 en 9.30 uur staat er een vers ontbijt voor je klaar
 • we starten het programma om 10.00 uur: Dominique vertelt je over het autonome zenuwstelsel, BodyMind Intelligence en je Window of Tolerance. Je krijgt oefeningen om ook na de SummerSchool mee aan de slag te gaan;
 • na een uitgebreide lunch neem je een opnieuw een opdracht mee de mooie natuur in;
 • tijd om te relaxen en te reflecteren;
 • gezamenlijk genieten we weer van een heerlijke maaltijd met producten uit de moestuin van De Hoorneboeg;
 • avondprogramma met opnieuw mooie verhalen, muziek en bespiegelingen rond het vuur.

Dag 3

 • voor het ontbijt heb je opnieuw tijd om op jouw manier de dag te starten: mediteren, een wandeling door de natuur of rustig wakker worden met het geluid van de vogels;
 • tussen 8.30 en 9.30 uur staat er weer een vers ontbijt voor je klaar;
 • we starten het programma om 10.00 uur en duiken nog wat dieper in het autonome zenuwstelsel en jouw eerste ervaringen met jouw Window of Tolerance;
 • na de lunch blikken we terug op deze Summerschool en sluiten we in stijl af.
 • om 16.00 uur nemen we (voor dit moment althans) afscheid.