Selecteer een pagina

Magisch Opstellen

Een opstelling is een vorm van systemisch werk. Een opstelling geeft antwoord op een vraag, inzicht in een verlangen. Laat ik je eerst vertellen over hoe de klassieke manier van een opstelling faciliteren dat doet. Als vraagsteller geef je aan waar je mee aan het werk wilt en uit de groep deelnemers kies je representanten voor elementen, personen en/of gevoelens die spelen rondom jouw vraag. Die zet je ergens in de ruimte neer, je stelt ze letterlijk op. En zie daar: een opstelling. Wanneer de vraagsteller zijn antwoorden en inzichten uit de opstelling heeft kunnen halen, wordt de opstelling afgerond. De volgende vraagsteller is aan de beurt en het proces begint opnieuw.

 Morgan’s doet dit anders. Maak kennis met onze nieuwe en unieke manier van opstellen.

In onze opstellingen legt iedereen zijn/haar vraag, intentie of thema neer en gaat in het veld staan. Omdat iedereen dit doet en dus iedereen ook meteen in het veld staat, zijn ze tegelijk degene die opgesteld wordt als ook representant voor de rest. Iedereen fungeert in elkaars opstelling! Niks ‘wachten tot je aan de beurt bent met jouw vraag’ maar iedereen in de opstelling die de hele middag duurt.

Madelon staat buiten de opstelling en draagt dat hele veld. Yvette weeft zich in en uit de opstelling, zij is tegelijk deel van het veld als drager van het veld.

Deelname Magisch Opstellen

€ 250,=

excl. Btw

Wat gaan we doen?

Systemisch werk (opstellingen)

Door middel van opstellingen leer je op een andere manier kijken naar wat jij in je hebt, naar jouw talenten en kwaliteiten. Samen pluizen we uit welke vraag, verlangen of intentie je wilt opstellen. Vervolgens stappen de deelnemers één voor één het veld in met hun eigen vraag, verlangen of intentie; je gaat ergens staan, liggen of zitten waar op dat moment jouw aandacht naartoe getrokken wordt.

Elke deelnemer kan desgevraagd vertellen wat hij/zij ervaart; vertellen hoe het voelt op de betreffende plek en ook in relatie tot de andere deelnemers. Soms zal je willen bewegen, voelen dat je niet op de juiste plek staat. Alles wat zich ontvouwt tijdens een opstelling geeft informatie over wat er in jouw onbewuste aanwezig is. Je kunt zelf ook vragen stellen aan de andere deelnemers.

Opstellingen geven inzicht in onzichtbare, onbewuste en soms ook belemmerende patronen zodat je daarin (indien gewenst uiteraard) veranderingen kunt aanbrengen.